Pansy Petal Pancakes

Seiki,

Apsileidau, visai neberašau. Bet kadanagi jaučiu savo pačios spaudimą, tad nusprendžiau labai trumpai parašyti apie savo naują apsėdimą. Žiemą ir ankstyvą pavasarį buvau apsėsta raudonųjų apelsinų. Jų sezonas jau baigėsi, nors, tiesą sakant dar prieš porą savaičių mačiau jų pirkti viename prekybos centre, bet abejingai praėjau pro juos, nes šiuo metu esu apsėsta valgomų gėlių! Kaip ir raudonieji apelsinai, valgomos gėlės yra sezoninės. Ir dabar kaip tik gėlių, tame tape ir valgomų, laikas. Mano mylimiausios valgomos gėlės našlaitės ir kvapiosios žibutės (viola odorata). Auginu jas savo sode natūraliai, nenaudoju jokių trąšų, tiesiog leidžiu joms augti ir jos mane džiugina savo grožiu, kvapu ir skoniu. Puošiu jomis salotas, sumuštinius, blynus, pyragus ir keksiukus. Pasidalinsiu su Jums lietinių blynų su našlaičių žiedais receptu. Vietoj našlaičių galite naudoti ir kitas valgomas gėles ar jų žiedlapius. Ir tokiu paprastu būdu įprastus lietinius blynus paversite labai išskirtiniu patiekalu. Pamėginkite!

Hi,

No, I’m not disappeared. Just a bit busy. But as I feel a pressure from myself so I decided to write a short post about my new addiction. In winter time and early spring I was totally obsessed by blood oranges. But blood oranges season ended and I calmed down. Or actually not. I just changed one addiction to another andnow it is edible flowers. Like blood oranges, edible flowers also have their season. So now we have a season of many flowers and some of them we can eat. And it is so nice and beautiful.

All my love goes to pansy flowers and violets (viola odorata). I’m growing those flowers in my garden and decorating my homemade dishes. 

I share with you a very easy pansy petal pancakes recipe. It is really very easy and ordinary recipe. Just put some edible flowers on top top crepe and it becomes a very fancy dish. Try it!

DSC_0583.jpg

Lietiniai su našlaičių žiedais

1 1/2 st. pieno,
1/2 st. vandens,
1 v. š. cukraus,
1/4a. š. druskos,
3 v. š. išlydyto sviesto,
1 1/4 st. miltų,
3 kiaušinių,
Valgomų gėlių žiedynų. Galite naudoti našlaičių žiedus, pienių ar rožių žiedlapius, svarbu, kad gėlės būtų augintos be sintetinių trąšų, specialiai maistui.

  1. Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol baltymai susimaišys su tryniais. Supilkite pieną, sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Po to supilkite išlydytą svietą ir vandenį ir dar kartą gear išmaišykite. Atšaldykite tešlą šaldytuve apie 2 val.

  2. Po poros valandų išimkite tešlą iš šaldytuvo, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje apie 30 min.

  3. Į įkaitintą keptuvę ant vidutinės kaitros įpilkite apie 2v. š. tešlos, laikydami už rankness pasukiokite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepkite lietin blyną apie 1 min., tuomet užberkite kelis gėlių žiedus ar žiedlapius, apverskite ir kepkite dar apie pusę minutės.

  4. Taip iškepkite visus blynus iš likusios tešlos. Patiekite su mėgstamu sirupu, grietine ar grietinėle.

Skanaus!

Pansy Petal Pancakes

1 1/2 cups milk,
1/2 cup water,
1 tbsp. sugar,
1/4tsp. salt,
3 tbsp. butter, melted,
1 1/4 flour,
3 eggs,
Pansy flowers to sprinkle.

  1. In a large bowl lightly beat eggs, sugar and salt. Add milk and flour and mix well. Then add melted butter and water and mix until smooth. Refrigerate batter at least 2 hours.

  2. Then stir or shake well batter and let come to room temperature before frying.

  3. Heat non stick skillet on medium heat. Pour about 1/4 cup of the batter in the middle, tilting and swirling the pan to distribute it quickly and evenly. Fry pancake about 1 minute, sprinkle with pansies. Flip pancake and cook for another 30 seconds. Turn it on a serving plate and repeat with remaining batter.

Enjoy!